Borstbeeld voor Simon Vinkenoog in Amsterdam

De Nederlandse auteur, dichter en wietgoeroe Simon Vinkenoog krijgt binnenkort een borstbeeld in de Openbare Bibliotheek te Amsterdam. Op 12 juli is het precies twee jaar geleden dat Vinkenoog overleed.  Op maandag 18 juli wordt het beeld van kunstenaar Jeroen Spijker feestelijk onthuld. Het krijgt een plaats op de poëzieafdeling van de OBA.
Promovendus Vincent Pieterse opent het programma rond de onthulling met een ode aan de dichter, terwijl Jeroen Spijker zijn kunstwerk toelicht. Het beeld wordt hierna onthuld door Edith Ringnalda, de partner van Vinkenoog. Rignalda schreef na de dood van Vinkenoog het boek Heer en meester, waarin ze haar leven met Vinkenoog beschreef én haar bewondering. Voor de onthulling zijn kaartjes te koop bij de OBA. Zie Het Parool.

Tags: Nederlandse literatuur, Poëzie, Literaire evenementen
Geplaatst door Dirk Leyman op 13-07-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening