'Geelzucht' volgt Tour de France met gedichten

Met de start het voorbije weekend van de Grande Boucle is ook het gezamenlijke poëzieproject 'Geelzucht' weer in gang geschoten. Net als vorig jaar volgen vijf Vlaamse dichters elke dag de Ronde van Frankrijk. Het gaat om Patrick Cornillie, Norbert De Beule, Frank Pollet en Paul Rigolle, dit jaar aangevuld met voormalige HUMO-huisdichteres Sylvie Marie. Bij iedere etappe is een van de vijf dichters van dienst om de rit op poëtische wijze te verslaan. Het gedicht staat dezelfde avond al online. Nauwgezet volgen ze het etappeschema.

Het is net als vorig jaar de bedoeling om de oogst in een boekje te gieten.

Tijdens de achtste rit van Aigurande naar Super Besse steekt het dichterlijke vijftal nog een tandje bij. Op zaterdag 9 juli volgen de 5 dichters dan de rechtstreekse uitzending van de wedstrijd vanuit het wielermuseum in Roeselare. In aanwezigheid van de toeschouwers werken ze die avond aan een collectief gedicht.

Tags: Boekencuriosa, Poëzie
Geplaatst door Hans Cottyn/Dirk Leyman op 04-07-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening