Arnon Grunberg is winnaar van vijfjaarlijkse KANTL-prijs

De Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde (KANTL) in Gent heeft haar vijfjaarlijkse prijs voor proza aan de Nederlandse schrijver Arnon Grunberg toegekend voor zijn roman Tirza. De prijs voor de periode 2006-2010, waaraan een bedrag van 6.250 euro verbonden is, wordt op 19 oktober in Gent uitgereikt. In Tirza (2006), waarvoor Grunberg ook al de Gouden Uil en de Libris Literatuurprijs ontving, vertelt Arnon Grunberg "op magistrale wijze" het verhaal van Jörgen Hofmeester, die vrijwel alles wat betekenis voor hem had verloor. "Grunberg heeft met deze aangrijpende en confronterende roman (...) zijn meesterschap en unieke plaats in de Nederlandstalige literatuur bevestigd", zo staat in het juryverslag. Voor de onderscheiding waren ook Jeroen Brouwers Datumloze dagen (2007), Charlotte Mutsaers Koetsier Herfst (2008), Tom Lanoye Sprakeloos (2009) en Peter Buwalda's Bonita Avenue (2010) genomineerd.

Grunberg is de tweede laureaat van de vijfjaarlijkse prijs voor proza. De eerste KANTL-prozaprijs ging in 2006 naar Stefan Brijs voor De engelenmaker.

Tags: Literaire prijzen, Nederlandse literatuur
Geplaatst door Dirk Leyman op 06-07-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening