Verfilming voor jeugdboek 'Koning van Katoren'

Regisseur Ben Sombogaart gaat het jeugdboek Koning van Katoren van Jan Terlouw verfilmen. De familiefilm moet tegen de kerst van volgend jaar in première gaan, aldus producent Kees Kasander.

Sombogaart maakte eerder films als De Storm en Bride Flight. Op 22 september gaat zijn nieuwste thriller Isabelle met Halina Reijn in première. De 17-jarige Martijn Lakemeier is de beoogde hoofdrolspeler van Koning van Katoren. Hij maakte op 14-jarige leeftijd zijn acteerdebuut in de speelfilm Oorlogswinter, ook gebaseerd op een boek van Jan Terlouw. De jonge acteur kreeg een Gouden Kalf voor die rol.

Jan Terlouw schreef het boek in 1971. Een jaar later verwierf hij er de Gouden Griffel mee. Koning van Katoren gaat over de 17-jarige Stach die zeven opdrachten moet uitvoeren om de koning te kunnen worden van het land Katoren. Terlouw, die in de jaren tachtig namens D66 minister van Economische Zaken was, verwerkte beginselen van zijn partij in het kinderboek. Vorig jaar ging de verfilming van Terlouws boek Briefgeheim in première. De opnamen van Koning van Katoren beginnen in februari volgend jaar. (bron: NOVUM)

Tags: Boek en film
Geplaatst door Dirk Leyman op 02-08-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening