Vijf auteurs houden literaire nocturne bij werk van Jeff Wall

Aan de tentoonstelling in het Brusselse Bozar van het werk van de Canadese fotograaf Jeff Wall The Crooked Path  wordt sinds de opening een audio-  en bezoekersgids gekoppeld. Daarin brengen de auteurs In Koli Jean Bofane, David Nolens, Yves Petry,  Bernhard Christiansen, Caroline Lamarche en Chika Unigwe een kort prozastuk  bij een door hun uitgekozen foto.
Inspiratie voor dit initiatief vonden Bozar en De Buren in het werk van de fotograaf zelf die in de expositie drie foto's toont die expliciet verwijzen naar Ralp Ellison, Franz Kafka en Yukio Mishima.
Tijdens een bijzondere nocturne op dinsdag 6 september getiteld "Proza voor Jeff Wall" zullen vijf van de zes auteurs hun bijdrage live brengen, het publiek wandelt met hen door de tento en houdt halt aan de betreffende foto waar de auteur zijn verhaal brengt en ook verheldert hoe hij of zij daartoe kwam. Zo zal de Belgisch Congolese auteur in Koli Jean Bofane bij de foto waaraan de expostie zijn titel ontleent A crooked path vertellen wat de aarde voor de mens in petto heeft. Yves Petry zal bij de grootste foto uit de tentoonstelling The storyteller zijn indrukken uiteen zetten. Dichter Bernard Christiansen hangt zijn verhaal op aan een personage die zonet vertrokken lijkt uit The destroyed room en Caroline Lamarche kruipt in het hoofd van de slapeloze man die in Insomnia op een kale vloer de slaap tracht te vatten. En bij A woman with a covered tray (foto) laat Chika Unigwe horen naar welke bepalende ontmoeting de vrouw volgens haar op weg is. Meer info over dit aparte gebeuren bij Bozar, de tentoonstelling zelf blijft tot en met zondag 11 september te bezoeken.

Tags: Literaire evenementen, Tentoonstellingen
Geplaatst door Johan Eeckhout op 23-08-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening