'Google doodle' ter ere van Jorge Luis Borges

De zoekmachine Google plaatst vandaag op haar thuispagina google.com een zogenaamde 'doodle' om de 112de geboortedag van de Argentijnse schrijver Jorge Luis Borges (1899-1986) te herdenken. De stripachtige architectuurtekening evoceert de labyrintische en klassieke Borgesverhalen als 'De oneindige bibliotheek' of 'De aleph' waarin de Argentijnse schrijver met veel bravoure unieke en fantasierijke parallelle werelden schiep.

Google plaatst regelmatig op Google.com en ook op veel lokale homepages speciale logo's ter ere van feestdagen en speciale gebeurtenissen. Er zijn sinds 1998, toen de eerste verscheen over het festival Burning Man, al meer dan 900 doodles ontwikkeld. Er verschenen recent doodles over Jean de la Fontaine, Czeslaw Milosz, Fernando Pessoa, Annie M.G. Schmidt en Michail Boelgakov, telkens op de Google homepagina's van het land van de auteur zelf (voor een overzicht zie hier). Dat de internationale pagina een schrijver honoreert is eerder uitzonderlijk. Zie onder meer The Telegraph.

Tags: Boekencuriosa, Spaanse literatuur
Geplaatst door Hans Cottyn op 24-08-2011
Verwante berichten
Reacties

... aan de inktaap gedacht toen ik de googledoodle voor Jorge Luis Borges zag: http://wp.me/p1hYm7-mk

geplaatst door Janien Benaets op woensdag 24 augustus 2011 om 18u39
Geef uw mening