Alan Hollinghurst en James Frey op Crossing Border

Deze week maakte Crossing Border het programma bekend van haar festival dat in november zowel te Den Haag als te Antwerpen plaats vindt. Net als de voorbije edities oogt het lijstje deelnemende auteurs weer bijzonder indrukwekkend, de Antwerpse editie is nu ook gespreid over twee dagen (19 en 20 november), twee locaties (Arenberg en Toneelhuis) en beschikt over zes podia.

Uit het Engelse taalgebied komen twee Booker Prize genomineerden Alan Hollinghurst en Stephen Kelman samen met o.a. Ali Smith, David Whitehouse en James Frey naar Antwerpen afgezakt, vergezeld van hun Amerikaanse collega's David Bezmozgis, Dinaw Mengestu en Vendela Vida. Ook  vader Elmore en zoon Peter Leonard (foto) geven acte de présence net als Jennifer Egan die met A visit from the goon squad de Pulitzer Prize binnenhaalde. Een andere grote naam is de Zuidafrikaan Etienne van Heerden. Uit de lage landen komt een grote schare dichters met Michael Vandebril, Peter Ghyssaert, Delphine Lecompte, Marc Tritsmans, Maud Vanhauwaert en Sylvie Marie. Ook David Nolens, Jan Fabre en Ann De Craemer stellen hun werk voor.

Verder zit het programma nog tjokvol muziek met ook daar namen die er dit moment toe doen zoals Gavin Friday, Josh T. Pearson, CAKE en The Low Anthem. Er is ook een dagevenement: op zondag praat sinoloog Frank Dikötter  in Tutti Fratelli over zijn geruchtmakende studie Mao's massamoord. De geschiedenis van China's grootste drama (1958-1962). De ticketverkoop voor al dat fraais start op zaterdag 27 augustus, uitgebreide bio's, foto's en filmpjes zijn op het programmaluik van Crossing Border te bekijken.

Tags: Literaire evenementen
Geplaatst door Johan Eeckhout op 26-08-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening