Geen postuum vierde 'Millennium'-boek van Stieg Larsson

Al enkele jaren circuleren er geruchten dat de Zweedse auteur Stieg Larsson nog een nagenoeg afgewerkt vierde deel voor zijn populaire Millennium-reeks in de schuif had liggen. Maar volgens Eva Gabrielsson, (foto), die de partner was van de schrijver, is de kans heel miniem dat er nog zo'n vervolg komt. "Er bestaan wel manuscripten voor een vierde boek", meldt Eva Gabrielsson op BBC Radio 4. "Maar er is absoluut geen sprake van een volledig boek."
Volgens Gabrielsson had Larsson zo'n 200 pagina's klaarliggen voor een opvolger in zijn Millennium-trilogie. "De manuscripten vertonen waarschijnlijk geen enkele samenhang", zegt Gabrielsson. "Stieg schreef steeds aparte scènes die hij pas helemaal op het einde samenvoegde. Een nieuw boek kun je dat onmogelijk noemen."

Larsson overleed in 2004 op amper 50-jarige leeftijd, aan de gevolgen van een hartaanval. Sindsdien zijn Gabrielsson en Larssons familie in een juridische strijd verwikkeld over zijn nalatenschap. In het interview wijdt Gabrielsson ook over deze kwestie uit.

Tags: Wereldliteratuur
Geplaatst door Dirk Leyman op 05-08-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening