Michel Houellebecq te gast in Brusselse Muntschouwburg

De Franse schrijver Michel Houellebecq, in november 2010 gelauwerd met de Prix Goncourt voor La carte et le territoire (foto)  is op woensdag 14 september te gast in de Brusselse Munt. De auteur groeide sinds De wereld als markt en strijd (1994), Elementaire deeltjes (1998) en Mogelijkheid van een eiland (2005) uit tot de meest spraakmakende Franse auteur van het moment die in zijn vaak controversiële romans de pijnpunten van de hedendaagse samenleving genadeloos blootlegt.  Met de uitreiking van de Prix Goncourt voor La carte et le territoire volgde vorig jaar dan de ultieme triomf. De roman, milder van toon dan zijn vorige titels, werd ook door de meeste critici als een hoogtepunt in zijn oeuvre beschouwd.
De auteur zal ingeleid worden door zijn vaste Nederlandse vertaler Martin de Haan. Martin de Haan berichtte hier eerder over zijn vertaling De kaart en het gebied, sinds juni verkrijgbaar en zoomt ook op zijn blog (samen met collega vertaler Rokus Hofstede) uitgebreid in op het werk van Michel Houellebecq. Op de avond in de Munt leest de auteur zelf ook voor uit zijn werk en treedt hij in gesprek met Stefan Hertmans. De organisatie is in handen van De Arbeiderspers en Het Beschrijf. (foto Alexis Duclos)

Tags: Literaire evenementen, Franse literatuur
Geplaatst door Johan Eeckhout op 01-09-2011
Verwante berichten
Reacties
Er werden nog geen reacties geplaatst.
Geef uw mening