'Sex' van Madonna meest gezochte 'out-of-print'-boek

Het expliciete koffietafelboek Sex van popster Madonna uit 1992 is het voorbije jaar het meest gezochte out-of-printboek in de Verenigde Staten, zo ontdekte de Amerikaanse boekenzoekerssite BookFinder.com.

Het boek, dat destijds in een gelimiteerde oplage verscheen, veroorzaakte bij verschijning een stevige controverse en werd al spoedig een collector's item. Madonna is zelf de protagoniste in diverse seksuele esbattementen.

BookFinder inventariseert in zijn jaarlijkse rapport telkens de 100 meest gezochte boeken die niet meer in druk zijn.

De romantische roman Promise Me Tomorrow, van de zoetgevooisde auteur Nora Roberts belandde op de tweede plaats. De schrijfster heeft er altijd op aangedrongen dat het boek uit 1984 nooit zou herdrukt worden.

Daarnaast is ook Stephen King gewilde waar: hij neemt twee plaatsen in in de top-vijf, met zijn in 1977 geschreven roman Rage (geschreven onder het pseudoniem Richard Bachman) en het in 1989 gepubliceerde kortverhaal My Pretty Pony.

Ook naar de moeilijk vindbare memoires van Johnny Cash, Man in Black, en Norman Mailers biografie van Marilyn Monroe wordt druk gespied op BookFinder.

En sinds de release van Colin Firths film The King's Speech is ook Sarah Bradford's biografie van koning George VI, The Reluctant King, erg gezocht. Zie de berichtgeving bij BBC News.

Tags: Boekhandel, Boekencuriosa
Geplaatst door Dirk Leyman op 01-09-2011
Verwante berichten
Reacties

Zouden ze soms de populaire zoekterm "Sex" verward hebben met het zoeken naar het gelijknamige boek?

geplaatst door Hans van der Kamp op donderdag 01 september 2011 om 21u50
Geef uw mening